tirsdag 26. februar 2008

Helgetur til Mbulu

Det var fredag formiddag og klokken nærmet seg 13. Jeg og Dan hadde avtalte for noen dager siden å møtes ved Shoprite. Avtalen ble holdt og det var klart for en fantastisk helg på motorsykkelen til distriktet Mbulu.
Turen gikk først på asfalt en times tid, før det endelig kom grus og kjøringen ble betraktelig gøyere. Vi bestemte oss for å ta en annen rute denne dagen. Noe som kunne spare oss for 40 kilometer, eller ende med at vi måtte reise hjem igjen. Litt av grunnen til den nye ruten var også det nydelige landskapet og spenningen i tanken på å måtte krysse en elv som vi ikke visste hvor dyp var. Men turen gikk strålende, med klatring opp skartmentet til rift valley på en svingete og til tider skummel grusvei. Elven ble bekymringslaus da vi ankom. 20-30 cm dyp.
Da vi ankom Waama bibelskole hvor våre amerikanske venner bor, ble vi mottatt med kveldsmat, kaffe og kaker.
Dagen etter gikk først turen til noen fosser som ligger langt ute i bushen, på kanten av rift valley. Dette var noen nydelige fosser, men vannet som var der var mindre nydelig. Men vi våget oss uti alle mann og det var verdt det. Det ble noen heftige klippehopp, med både saltoer og flygestuping.

Deretter gikk turen til Mbulu for restaurantbesøk. Dette var vist noen av de bedre.
Mens vi satt der kom forslaget opp, om vi ikke skulle ta en ettermiddagstur til Haydom. Forslaget ble enstemmig vedtatt, med følge av 3 ekstra timer på sykkelsetet. Det ble en lang dag, med mørkekjøring den siste halvtimen. På søndag var det klart for kirkebesøk. Ikke visste jeg at det kom til å vare i 3 timer. Men jeg holdt ut og satt pent og pyntelig på stolen under hele seremonien. Deretter fikk vi servert mat, som igjen varte et par timer. Planen var egentlig å bestige et fjell denne dagen, men ble straks endret da klokken allerede var 15.
Så gikk turen hjem igjen. Samme rute som da vi kom, men med noen fantastiske natur og sykkelopplevelser ekstra i bagasjen.

11 kommentarer:

Anonym sa...

De såg mildt sagt DIGG ut! :o)
Åååååååå...eg komme ud igjen!!

JH sa...

Du koser deg.......det kan jeg lese mellom linjene!!!! Ta av lillebror!!!! Klem Berit

JH sa...

fantastisk.

Anonym sa...

Høres ut som herlige turer Ove! Men jeg må si at det også høres ut som det er spennende å være på tur i afrika, på en annen måte spennende enn i Norge:)
Alt bra her.
Hilsen oss på løkkjgjerdet

Petter sa...

Tulling!!!! Stupa duå uti fossen? Når e d neste helg e kan kom t Arusha å bli me på en motorsykkeltur???

Anonym sa...

Hei, Fantastisk flott biler - så gøy at du fikk den gutte-turen... hils de andre når du ser de...
reidun

Anonym sa...

Tulling ja som hain lillebror si:) (Jeg måtte le) Det så ut som en skikkelig herlig guttetur med fart og spenning. Hvem er Dan? En du er blitt kjent med i Arusha? Hvem var de andre du reiste med Ove? Ikke lenge til det kommer flere folk på besøk nå. Kos deg!! klem søss

Anonym sa...

Så bra Ove.Mamma sier det såg litt skummelt ut,men godt hun ikke visste det på forhånd.
Godt å se du finner venner overalt.Kos deg.
Treffes snart nå,gleder oss.
mamma og pappa.

Anonym sa...

åå! ser ut som afrika leverer:)

Anonym sa...

Dårlig deja vu frå når therese alre oppdaterte å du blei møtt me "Helgetur til Moshi" kvar gong du va innpå! Sjøl om helgeturen te Mbulu såg fantastiske ud, så e me snart klar for ny helgetur:)

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Notebook, I hope you enjoy. The address is http://notebooks-brasil.blogspot.com. A hug.